Nadleśnictwo Bolesławiec zaprasza do nawiązania współpracy!

Nadleśnictwo Bolesławiec zaprasza do nawiązania współpracy!

Nadleśnictwo Bolesławiec zaprasza do nawiązania współpracy w ramach projektu „Dobre z Lasu”. Jest on realizowany przez Lasy Państwowe. Główny cel to promocja dziczyzny, miodów, a także płodów runa leśnego (m.in. grzybów). Zainteresowanie zdrową, naturalną żywnością stale rośnie, jednak spora część społeczeństwa ma do niej ograniczony dostęp. Polscy leśnicy mogą przyczynić się do stworzenia wielofunkcyjnej, a zarazem zrównoważonej gospodarki leśnej.

Z troski o naturę

Korzystanie z darów lasu musi odbywać się z poszanowaniem środowiska naturalnego. Nie można dopuścić do zaburzenia wewnętrznej harmonii. Bywa tak, że działania człowieka niosą za sobą dotkliwe szkody. Projekt „Dobre z Lasu” kładzie duży nacisk na troskę zarówno o zwierzynę, jak i roślinność. Marka budowana jest od podstaw. Ważne, aby wzbudzała w konsumencie wyłącznie pozytywne skojarzenia. Klient trzymający w rękach produkt musi mieć pewność, że jest on nieprzetworzony, wartościowy, zdrowy i smaczny. Czy jest to możliwe? Tak, jednak konieczne jest zaangażowanie, a także przestrzeganie rygorystycznych norm i standardów.

Oferta franczyzy

Bolesławskie Nadleśnictwo przedstawiło ofertę franczyzy. Sklep „Dobre z Lasu” może stać się własnością – jest to najlepsza opcja dla tych, którzy cenią sobie swobodę i niezależność w prowadzeniu biznesu. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zdecydować się na drugi wariant, gdzie za zarządzanie odpowiada niezależny Operator. To on prowadzi działalność gospodarczą, co wiąże się z pewnym ryzykiem. Między Operatorem a Regionalną Dyrekcją Lasów Państwowych we Wrocławiu zawierana jest umowa franczyzy. Warto zaznaczyć, że zasady współpracy są w każdym przypadku ustalane indywidualnie.

Wysoka różnorodność produktów

Projekt „Dobre z Lasu” cieszy się ogromną popularnością. Szansa na sukces jest całkiem wysoka! W dużej mierze jest to wynikiem różnorodności produktów. W sklepach wspomnianej marki można zakupić m.in. zioła, herbaty, suszone i marynowane grzyby, miody soki, mięso i wędliny z dziczyzny, przetwory mięsne i inne, owoce runa leśnego, a także wiele więcej.